Мешканці села Орлівки в Ренійському районі Одеської області перекрили трасу Одеса—Рені. Так вони відзначають Різдво. Живуть там переважно молдовани, і за традицією святкують Різдво Христове за західним обрядом.

Оскільки через Орлівку проходить траса міжнародного значення Одеса—Рені (на Бухарест), то на ній 25 грудня виникають певні складності з рухом транспорту. Колядники зупиняють автобуси з пасажирами, легкові й вантажні машини і вимагають за проїзд викуп. Як правило, водії з повагою ставляться до місцевих традицій і відкуповуються невеликими сумами.

Унікальний сам обряд, у якому беруть участь тільки хлопці з Орлівки. Напередодні свята село умовно ділиться на дві частини, у кожній обирають свого Мошула (діда) — головного героя обряду. Він одягає маску, пошиту з козиних шкір, прикрашену кінським волосом. Усі юнаки одягають військову форму. У ніч із 24 на 25 грудня дві команди колядують на своїх територіях, перебігаючи від хати до хати. Вони співають вітальних пісень молдавською мовою, за що одержують від господарів гроші й калачі, пригощаються вином. Зранку колядники сходяться в центрі села для танців і головного змагання. Хлопці піднімають двох Мошулів на плечі й починають перештовхуватися. Мошул, який встояв, вважається переможцем. Йому вручають живого баранчика, з якого після завершення свята готують каварму (м’ясо з гострими прянощами, тушковане в казані на багатті).