На черговій сесії Рівненської обласної ради депутати підтримали програми, що сприятимуть розвитку області. Зокрема, проголосували за стратегію енергоефективності; електрифікацію новозбудованих вулиць; розробку містобудівного кадастру, який стане своєрідною презентаційною картою для потенційних інвесторів; схвалили механізм заохочення поліських аграріїв для вирощування жита.

Депутати погодили дозволи на вивчення та розробку родовищ, зокрема, бурштину — в Сарненському, пісків, крейди та суглинків — у Рівненському районах, що, на думку голови Рівненської ОДА депутата Рівненської обласної ради Василя Берташа, дозволить розширити сировинну базу, відтак нарощувати промислові потужності. Він також зініціював, щоб при наданні дозволів на оренду мисливських угідь у рішеннях сесії обов’язково був зафіксований і порядок компенсації селянам за знищення вирощеного урожаю дикими тваринами. Адже останнім часом було багато звернень селян стосовно цієї проблеми.

У зверненні до Кабінету Міністрів та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, депутати обласної ради просять розглянути можливість внесення відповідних змін до регуляторних документів щодо зменшення вартості підключення до електромереж помешкань тих мешканців, які постійно проживають у зоні спостереження Рівненської АЕС (переважно це стосується Володимирецького району), а також переглянути ліміти для споживачів електроенергії цієї категорії у зимовий період до 5—7 тис. кВт/год., що стимулюватиме місцеве населення до переведення на електроопалення житлових будинків, а також сприятиме збільшенню коефіцієнта використання встановлених потужностей на АЕС і зменшенню радіоактивного забруднення організму від спалювання дров, торфу та інших видів місцевого палива.

Крім того, у зверненні до вищих керівників держави депутати обласної ради підтримали прагнення українців підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом на Вільнюському саміті «Східного партнерства» і закликали їх та всі політичні сили України зробити все від них залежне для його успішного завершення.

Рівне.