Соціальну карту регіону обговорюють на Донеччині. На основі такої карти формуватиметься рейтинг регіональних органів влади. «Це своєрідна оцінка діяльності за такими важливими показниками, як скорочення заборгованості із зарплати, кількість працевлаштованих інвалідів, турбота про дітей-сиріт», — сказав голова облдержадміністрації Андрій Шишацький.
Донеччина, за підсумками першого оцінювання регіонів, не є лідером, насамперед через велику заборгованість із зарплати — 160 млн. грн. станом на 1 жовтня. Переважна більшість із них — борги економічно не активних підприємств. Водночас тривожить несвоєчасна виплата грошей бюджетникам і працівникам комунальних підприємств. У деяких випадках причиною є неграмотний розподіл бюджетних коштів, як у Селідовому чи Шахтарському районі, вважає А. Шишацький.
Однак найбільш резонансним під час обговорення став виступ начальника департаменту соцзахисту Любові Яковлєвої, яка привернула увагу до створення притулків для безхатченків. «Лише в шести містах влада розуміє, що утримання притулків для бездомних необхідне перш за все, щоб відмежувати інтелігентне населення від агресії «бомжа», загнаного в куток безвихіддю. А вже по-друге — це безпосередньо соціальна підтримка бездомних», — сказала керівник департаменту.
Донецька область.