Харківський тракторний завод урегулював проблеми з митницею і працює у нормальному режимі. Про це вчора на прес-конференції в Києві заявив генеральний директор ХТЗ Владислав Губін.

«Сьогодні загроза зриву контрактів уже позаду. Трактори для Куби ми встигнемо зібрати вчасно. Співробітники підприємства стали до роботи 22 жовтня, після того, що як комплектуючі привезли з митниці», — повідомив він.

За словами Владислава Губіна, Харківською митницею Міндоходів проведено митне оформлення імпортних товарів за наданими митними деклараціями.

«Щодо товару, однозначність класифікації якого вимагає додаткових лабораторних досліджень, ХТЗ (до остаточного одержання висновків митного органу) самостійно прийняв рішення на оформлення тимчасової митної декларації. Працювати без імпортних запчастин підприємство не може, в Україні аналогів комплектуючим, що «застрягли», ніхто не виробляє», — пояснив керівник заводу.

Нагадаємо, 18 жовтня керівництво Харківського тракторного заводу оголосило про вимушену зупинку виробництва через проблеми з оформленням митних декларацій на комплектуючі та матеріали російських виробників — постачальників підприємства.