Окрім того, за участі народного депутата України, голови підкомітету з питань охорони та популяризації культурної спадщини Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності Олександра Бригинця обговорювалися факти порушень прав профспілок у сфері трудових відносин. На підставі колективних звернень депутат пообіцяв негайно відреагувати запитами до відповідних установ, аби допомогти донеччанам розв’язати багаторічні проблеми.

Перший заступник голови Конфедерації вільних профспілок України, голова регіонального представництва Незалежної профспілки гірників України Анатолій Акімочкін вкотре наголосив на необхідності переглянути проект нового Трудового кодексу України, який, на його думку, складений в інтересах роботодавців та обмежує права найманих працівників і профспілок. «На жаль, ми не маємо права законодавчої ініціативи. В більшості своїй доводиться покладатися на наших союзників в особі народних депутатів, яким не все одно, що відбувається в Україні, і небайдужа доля тих людей, які можуть зазнати дуже сумних наслідків від прийняття цього документа», — заявив профспілковий лідер і висловив сподівання, що парламент із усією відповідальністю поставиться до резонансного документа, який може негативно вплинути на трудові правовідносини в Україні.

Народний депутат узяв участь у святкуванні 348-річчя селища Зайцеве, яке входить до складу Горлівки. На переконання Олександра Бригинця, який зареєстрував у Верховній Раді проект постанови про відзначення 350-річного ювілею селища, населений пункт є справжньою культурно-історичною перлиною не лише Донбасу, а й усієї України. Зайцеве має козацьке коріння, власні культурні цінності, а унікальною пам’яткою архітектури селища є Свято-Покровський храм, споруджений у 1794 році запорізькими козаками, але знищений більшовиками у двадцятому столітті.

Крім того, парламентарій ознайомився з роботою обласного краєзнавчого музею, а також отримав звернення від мешканців області — зокрема, з приводу скорочення медичних працівників у Ясинуватському районі, ремонту спортивної зали школи в Авдіївці, виплати заборгованості по зарплаті працівникам збанкрутілої авіакомпанії «Донбасаеро». За всіма порушеними виборцями питаннями депутат пообіцяв надіслати запити.

Донецька область.