Приблизно 50 тисяч вінничан і гостей міста зібралися в суботу, 19 жовтня, на набережній Південного Бугу на святкову прем’єру першої української програми світломузичного фонтана «Рошен» — «Хвилі рідної душі». Набережна дружно скандувала: «Україна — Європа!», «Україна — ЄС!». Присутнім роздавали стрічки і прапорці з кольорами національного прапора і символікою Євросоюзу, а міський голова Володимир Гройсман назвав зібрання найбільшим флешмобом на підтримку наших європейських прагнень.

— До саміту у Вільнюсі залишилося трохи більше місяця, і ми хочемо продемонструвати, що воля до євроінтеграції — це воля не тільки влади чи політиків, а й народу, — зазначив у своєму виступі народний депутат України, ініціатор створення світломузичного фонтана Петро Порошенко.

Приємно й те, що якщо попередні програми створювали зарубіжні фахівці, то над нинішньою працювали наші співвітчизники. 

Продюсер програми Володимир Камінський повідомив, що шоу складається з дев’яти частин, кожна з яких накочується новою хвилею і розкриває глядачеві мудру, щиру, талановиту українську душу. Дійство супроводжується кращими українськими піснями.

Вінниця.