Напередодні чергової сесії міської ради в Миколаєві сталася кадрова бліц-революція. Члени виконкому склали із себе повноваження і одностайно проголосували за те, щоб сесія назвала новий склад виконавчого комітету.
Такому рішенню передувала коротка «чоловіча розмова», під час якої в. о. миколаївського міського голови Юрій Гранатуров не дозволив бути присутніми журналістам. З його приходом на посаду очікувалися кадрові зміни, хоча і не настільки стрімкі.
Один із уже колишніх членів міськвиконкому журналіст Гліб Головченко назвав те, що сталося, прецедентом у новітній українській історії. Його екс-колега адвокат Володимир Тимошин, виступаючи на засіданні, зазначив: «Необхідно створити справді робочий орган, щоб у його складі були тільки начальники управлінь і керівники структур, які займаються житло-господарськими напрямами. У нас виконком став почесними зборами, де збираються люди міста, яких поважають. Це неправильно».
За оптимізацію влади висловилися й інші промовці. Пропозицію було негайно підтримано. У затвердженому вчорашньою сесією новому складі міськвиконкому буде 15 осіб замість 26.
Миколаїв.