22 мішки з карасями виявили прикордонники в 35-річного мешканця Шахтарська, який намагався незаконно перетнути державний кордон із Росією. Загальна вага улову — одна тонна. Як розповіли «Голосу України» в Донецькому прикордонному загоні, спільники підвезли зловмисника на авто до схованки поблизу кордону, а самі мали намір із порожнім багажником проїхати через пункт пропуску, потім російською територією під’їхати до «рибного» місця і нелегально переправити карасів. «Інформацію про можливе незаконне переміщення через кордон великої партії риби зелені кашкети отримали заздалегідь. Напрямки ймовірного руху правопорушників перекрили додаткові прикордонні наряди. Вжиті заходи дали відповідні результати: порушника затримано на відстані п’яти метрів від лінії держрубежу поблизу населеного пункту Катеринівка Амвросіївського району», — розповів прес-секретар загону Едуард Нікітенко. Затриманого разом із вантажем передали працівникам митниці.
Одразу кілька фактів браконьєрської діяльності зафіксували прикордонники спільно з правоохоронцями і в Азовському морі. Наприклад, у селищі Широкине Новоазовського району вони виявили двох місцевих мешканців, які повернулися з моря без документів, що посвідчують особу, — а це є порушенням прикордонного режиму. Крім того, мотобаркас був повний свіжовиловленої риби загальною вагою 276 кілограмів. За попередніми даними, сума заподіяних державі збитків становить майже 100 тисяч гривень.
З початку року в порушників вилучено майже 1,2 тонни морепродуктів, браконьєрських сіток загальною довжиною майже п’ять тисяч метрів та 77 приладів, заборонених у рибальстві.
За цей період співробітники Донецького прикордонного загону склали матеріали про адміністративні порушення щодо 340 осіб.
На знімку: цю рибу виловили браконьєри.
Фото надане Донецьким прикордонним загоном.