Водій устиг довезти вінничанку Наталію Долошкевич до пологового будинку №1, але підніматися в приміщення було вже пізно.
— Акушер зателефонувала з приймального відділення — спускайтеся, привезли жінку, в якої почалися пологи, — каже лікар пологового будинку №1 Вінниці Тетяна Лобастова. — Біля входу у відділення ми побачили таксі з відчиненими дверцятами. На задньому сидінні лежала молода жінка, а наша акушерка вже перев’язувала пуповину новонародженому. Допомагав чоловік породіллі. Поруч стояв схвильований водій.
— Перейми в пасажирки почалися ще в дорозі, — розповідає таксист Віталій Чарний. — Її чоловік просив увімкнути аварійку і їхати, незважаючи на знаки і світлофори. Біля пішохідних переходів він опускав скло у дверцятах і, висунувши голову, благав пропустити машину. Інакше ми не встигли б...
«У неї залишалося ще два тижні до пологів, — каже новоспечений тато Сергій. — Але після сніданку Наталія відчула якийсь дискомфорт. Вирішили показатися лікарю. Я викликав таксі. У дорозі зрозуміли, що їдемо народжувати».
Немовля і його мама почуваються добре. Хлопчик має зріст 50 сантиметрів і важить 3,1 кілограма. З іменем батьки визначилися одразу — назвали Віталієм (на честь таксиста, який зробив усе, щоб вчасно доправити жінку до лікарні).
Вінниця.