Міліція розпочала розслідування за фактом загибелі робітника на шахті «Холодна Балка» державного підприємства «Макіїввугілля». Трагедія сталася в неділю під час виконання робіт із переміщення лісів у лаві. Гірник отримав смертельні тілесні ушкодження внаслідок обвалення однієї з балок, повідомили в прес-службі прокуратури області. На поверхню тіло загиблого підняли рятувальники. Процесуальне керівництво перебігом досудового розслідування здійснює прокуратура Гірницького району міста.
Тим часом на шахтах області тривають перевірки готовності до осінньо-зимового сезону, які проводить територіальне управління Держгірпромнагляду. За його інформацією, відповідні заходи підприємства виконали на 86 відсотків. Більшість основних робіт ідуть за графіком, однак через незадовільне фінансування та несвоєчасне постачання матеріалів на деяких підприємствах зафіксовані порушення. Не в повному обсязі виконані графіки ремонту покрівель та вікон. Гостро стоїть питання оплати діагностики, огляду і налагоджувальних робіт котлів, систем хімводоочищення, заміни труб, арматури і секцій калориферних установок.
Зокрема, за даними Держгірпромнагляду, зі значним відставанням від графіків виконуються роботи на державному підприємстві «Донецька вугільна енергетична компанія» (готовність — 46 відсотків), у шахтоуправлінні «Білозерське» (68 відсотків), на державному підприємстві «Орджонікідзевугілля» (67 відсотків).
Донецька область.