Про підсумки своєї діяльності нашій газеті розповів народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань економічної політики, голова міжфракційної групи «Кіровоградщина» Станіслав Березкін, обраний по мажоритарному округу №100 (Бобринецький, Вільшанський, Добровеличківський, Кіровоградський, Компаніївський, Новоукраїнський райони, селища Гірниче і Нове та мікрорайон Балашівка міста Кіровограда). Що ж було зроблено для мешканців області, виборців Станіслава Березкіна?

За словами народного депутата, основні напрями, за якими він працює сьогодні — це законотворча діяльність, робота в окрузі та благодійність. Зокрема, в те, що Комітет Верховної Ради з питань економічної політики — найпродуктивніший за кількістю розглянутих законопроектів (за одинадцять засідань вивчено, внесено пропозиції, зміни та допрацьовано сто законопроектів), є й його посильний внесок.

За час депутатської діяльності до Станіслава Березкіна надійшло понад 1500 звернень, запитів та пропозицій, які скрупульозно вивчені, використані в парламентській діяльності та на які надано відповіді або допомогу.

Лише в 2013 році за сприяння народного депутата райони області отримали додаткову субвенцію з державного бюджету на вирішення соціальних проблем територій. Зокрема Бобринецький район отримав понад 400 тис. грн. на ремонт Будинку культури, Добровеличківський — 500 тис. грн. на ремонт Будинку культури та водогону, Компаніївський — 400 тис. грн. на переведення котелень у двох школах району на альтернативне опалення, Вільшанський — понад 300 тис. грн. на капітальний ремонт фізкультурно-оздоровчого комплексу, Кіровоградський — 636 тис. грн. на соціальні об’єкти, Новоукраїнський район — 361 тис. грн. на капітальний ремонт спортивного залу в Новоукраїнській ЗОШ №6.

Проте допомога народного депутата не обмежується лише лобіюванням у Верховній Раді інтересів Кіровоградщини. Народний обранець часто буває в районах і конкретно допомагає людям вирішувати їхні проблеми. Майже 500 тис. грн. було спрямовано на благодійну допомогу, у тому числі через фонд «Добротвір», закладам освіти (придбано комп’ютери та спортінвентар у Живанівську ЗОШ Компаніївського району) та медицини (закуплено тонометри у Вільшанську ЦРЛ), на розв’язання комунальних проблем (наприклад — закуплено будівельні матеріали для ремонту даху двох шістнадцятиквартирних будинків у селі Степовому Кіровоградського району, зроблено ремонт системи опалення у Вільшанському дошкільному навчальному закладі), проведення культурно-масових заходів (підтримано обласний конкурс «Молода людина року», Всеукраїнський фестиваль новели, презентацію проекту «Скарби родоводів України») та на розвиток спорту.

 

Кіровоградська область.

Фото автора.

На знімку (зліва направо): заступник голови Кіровоградської ОДА Олександр Чернявський, директор Мар’ївської ЗОШ Яна Іваненко, голова Компаніївської РДА Віктор Луценко, голова райради Володимир Білобровенко та народний депутат Станіслав Березкін перерізають символічну стрічку запуску нової котельні на енергозберігаючих технологіях.