З ініціативи народного депутата Василя Деревляного (на знімку) 16 жовтня у Тернополі відбудеться виїзне засідання парламентського комітету з питань транспорту та зв’язку. Спонукали до цього численні звернення жителів краю.
Найважливіше питання, яке обговорять у Тернополі, — це пошук фінансування на ремонт та утримання автошляхів та сполучення. «Члени Комітету дійшли згоди частково вирішити фінансову сторону цього питання шляхом залишення місцевих транспортних податків та зборів у бюджетах місцевих органів самоврядування. На сьогодні борг Тернопільщини підприємствам, що латали дороги, сягає 250 млн. грн. Проблему стану наших доріг не можна вирішити швидко. Завдання членів виїзного засідання — перевести їх у законодавчі ініціативи. А те, наскільки швидко вони будуть реалізовані на місцях, залежить від виконавчої влади», — розповів член парламентського Комітету з питань транспорту та зв’язку Василь Деревляний.
Не менш важливі питання, запропоновані народним депутатом до розгляду під час виїзного засідання, — це стан залізничної колії сполученням Тернопіль—Заліщики та відновлення роботи Тернопільського аеропорту. 
Турбує парламентарія і ситуація в обласній раді. Вона вже майже рік недієздатна, через що область, єдина в Україні, залишилася без бюджету на 2013 рік.
«Я зареєстрував проект постанови про перевибори до Тернопільської обласної ради, — наголосив Василь Деревляний. — Робитиму все, аби це питання було якомога швидше розглянуто парламентом».