Суб’єкти малого бізнесу Вінниччини перерахували 768,2 мільйона гривень до бюджетів усіх рівнів. Майже п’ятсот мільйонів з названої суми отримали територіальні громади краю. Це на 54,1 мільйона гривень більше за минулорічний показник. Такими є результати роботи підприємців за підсумками дев’яти місяців нинішнього року.

За інформацією Державного управління статистики у Вінницькій області, наведена цифра (768,2 мільйона гривень) на 31,6 відсотка більша порівняно з відповідним періодом 2013-го. Частка малого підприємництва у загальному обсязі надходжень становить майже 27 відсотків.

Досягнення суб’єктів малого підприємництва ґрунтуються на позитивному розвитку великої економіки. Такої думки дотримується перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко. За його словами, значна частина підприємств малого бізнесу зайнята в агропромисловому комплексі, переробній та харчовій галузях. Названі сфери продемонстрували високі темпи розвитку, зокрема, намолочено 5,1 мільйона тонн зерна, вироблено 426 тисяч тонн цукру (цей показник буде ще кращий, бо два цукрозаводи продовжують працювати), на 19 відсотків збільшено виробництво продукції тваринництва. Названі результати також сприяли поліпшенню купівельної спроможності населення. Тим само підтримали розвиток малого підприємництва.

— Усе будується на економічному фундаменті, — наголошує А. Гижко. — Якщо успішно працює економіка, тоді у виграші і підприємці, і територіальні громади.