Миколаївська облдержадміністрація має намір до 1 жовтня поставити крапку в скандальній історії з 38 новими квартирами для військових Первомайська, які виявилися непридатними для проживання.

Наприкінці минулого року Міноборони, провівши тендер, придбало в якогось ПП «Сюїта-2006» житло для військових Первомайська. На 38 квартир було витрачено 11 млн. 160 тис. грн. Але жити в них неможливо: дев’ятиповерховий будинок досі без газу, світла і тепла. І оскільки інші квартири і офісний поверх будівлі ніхто не купив, «Сюїта» збанкрутувала, а місто без пакета документів не може взяти будинок на баланс.
Прокуратура Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері вже розпочала кримінальне провадження щодо посадових осіб Міноборони. Але головними потерпілими залишаються «власники» довгоочікуваних квартир. «Частина цього будинку пройшла акредитацію за програмою «Доступне житло», — розповів «Голосу України» перший заступник голови Миколаївської ОДА Геннадій Ніколенко. — Наразі «Миколаївгаз» і «Миколаївобленерго» готові подавати газ і електроенергію мешканцям, але для цього забудовник має надати до цих установ ще низку документів».