Новий водогін Маріуполь—Талаківка—Гнутове, який став до ладу, забезпечить якісною питною водою близько п’яти тисяч осіб. Досі мешканці віддалених селищ користувалися каптажними колодязями, які виснажилися внаслідок тривалої експлуатації. Тепер до населених пунктів прийшов водогін протяжністю майже 11 кілометрів. Основні споживачі вже підключені, під’єднано понад 3,5 тисячі приватних будинків.
«Забезпечити якісні умови життя людей незалежно від місця їх проживання — першочергове завдання органів влади на місцях, яке поставив перед нами Президент України Віктор Янукович. Ми зробили черговий крок уперед на шляху підвищення комфортності життя в регіоні», — зазначив під час відкриття водогону голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький.
Питна вода залишається однією з головних проблем області. Мешканці 135 населених пунктів, зокрема 31 міста, отримують воду по годинах. Майже в 300 населених пунктах організовано цілодобове водопостачання. Фахівці занепокоєні станом комунікацій: за підсумками першого півріччя цього року втрати в мережах становлять до 30 відсотків, заміни потребує половина мереж. В обласній державній адміністрації повідомили, що цього року для області передбачена субвенція місцевим бюджетам на капітальний ремонт централізованого водопостачання та водовідведення на суму 200 мільйонів гривень. Цього вистачить на капітальний ремонт 76 кілометрів водогінних та 22 кілометрів каналізаційних мереж, а також 14 каналізаційних насосних станцій. Розпочато придбання установок для доочищення води — за розрахунками області їх потрібно 135.