Комітет Верховної Ради з питань правової політики визнав таким, що не суперечить положенням Конституції, проект закону про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України (щодо надання засудженим особам права користування Інтернетом).
Законопроектом (реєстр. №3025) пропонується внести зміни до статей 59, 99, 107, 110 Кримінально-виконавчого кодексу України, якими встановлюються права засуджених до позбавлення волі мати при собі портативні персональні комп’ютери та аксесуари до них, користуватися доступом до глобальної мережі Інтернет та електронною поштою за умови, що користування доступом до глобальної мережі оплачується з особистих коштів засуджених.
На засіданні комітету зазначалося, що згідно з Основним Законом Україна є правовою державою (стаття 1), органи законодавчої, виконавчої та судової влади здійснюють свої повноваження у встановлених цією Конституцією межах і відповідно до законів України (частина друга статті 6), закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй (частина друга статті 8). За приписом частини другої статті 19 Конституції України органи державної влади зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Під час обговорення також наголошувалося, що виключно законами України визначаються, зокрема, організація і діяльність установ виконання покарань (пункт 22 частини першої статті 92 Конституції України).
Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.