Жителів Дніпропетровська просвіщали: звідки беруться гроші, як правильно складати особистий бюджет, що таке заощадження.
У Дніпропетровську за сприяння народного депутата України, секретаря Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності Дениса Дзензерського (на знімку) та Незалежної асоціації банків України (НАБУ) відбувся тиждень фінансової грамотності.
Виконавчий директор НАБУ Сергій Мамедов відзначив, що всеукраїнське дослідження фінансової грамотності населення показало: тільки кожен десятий житель України довіряє українським банкам, регулярно відкладають заощадження лише 17 відсотків мешканців Східної України.
Отримання нашими громадянами базових знань про наявність різних фінансових інструментів і про вміння ефективного управління особистими коштами, в тому числі і з їхньою допомогою, неодмінно спричинить зростання стабільності фінансової системи України загалом, упевнений Денис Дзензерський.
«А що раніше діти довідаються про роль грошей у приватному, сімейному й громадському житті, то раніше можуть бути сформовані корисні фінансові звички. Фінансова грамотність школярів та учнівський молоді є важливим засобом довгострокового оздоровлення світової фінансової системи, ефективним заходом забезпечення підвищення стандартів якості життя й фінансової безпеки населення та майбутніх поколінь громадян», — коментує народний обранець.
За його словами, до процесу викладання основ фінансової грамотності необхідно залучати представників бізнесу, банківських і фінансових установ, які можуть поділитися цінним досвідом.
Вл. інф.