Курсанти Донецького юридичного інституту МВС України склали присягу на вірність українському народу. Багато років поспіль цей урочистий ритуал проходив на Алеї Слави біля Монумента визволителям Донбасу. Цього разу вперше в історії навчального закладу прийняття присяги та посвячення першокурсників відбулося на площі перед будівлею обласної державної адміністрації та обласної ради у рамках святкування 70-ї річниці визволення Донбасу.
Від почесних гостей лунало багато теплих слів на адресу Донецького юридичного інституту. Голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький, голова Донецької обласної ради Андрій Федорук, донецький міський голова Олександр Лук’янченко звернули увагу на провідне місце навчального закладу на освітній карті Донеччини.
До курсантів і студентів першого курсу навчального закладу та до всіх учасників свята звернувся ректор інституту, полковник міліції Віктор Бесчастний:
— Пролунали високі й щирі слова вірності та відданості народові України. Слова, які змусили хвилюватися всіх: і курсантів, і їхніх батьків, і наших гостей. Сьогодні, товариші курсанти, розпочинається ваша міліцейська служба. Ви свідомо поклали на себе обов’язок захищати закон і правопорядок. Могутність країни, її добробут і процвітання тепер стають частиною сенсу вашого життя. Кожен із вас повинен розуміти, що добра служба починається з відповідального ставлення до слів присяги та вимагає їх неухильного виконання.
За традицією, першокурсникам інституту вручили символічний студентський квиток, літопис факультету права та залікову книжку. Цього дня єпископ Новоазовський, вікарій Донецької єпархії Варсонофій благословив курсантів, а настоятель храму Святого мученика Іоанна Воїна архімандрит Кіпріан окропив їх святою водою.
 
Руслан МИХАЙЛОВ, начальник факультету підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки, кандидат юридичних наук, полковник міліції.
Донецьк.
На знімку: в урочистостях взяли участь керівники області, міста, правоохоронних органів. Другий праворуч — Віктор Бесчастний.
Фото Івана КОЛПАКА.