Народний депутат України Олександр Нечаєв добився дозволу побудувати в кримському місті Красноперекопську перехід через залізничні колії. Спеціальна відомча комісія, яка після депутатського звернення приїжджала обстежити територію, дала дозвіл на проектні роботи.

Красноперекопськ розділений залізницею на дві частини. Жителі міста та навколишніх сіл протягом багатьох років із проханням побудувати наземний залізничний перехід зверталися до всіх інстанцій, у тому числі, й до Ради міністрів Криму, Кримської дирекції залізничних перевезень підприємства «Придніпровська залізниця». Але питання не вирішувалося. Хоча, за правилами відповідних відомств, нові переходи через залізничні колії будуються, якщо на певній ділянці значно зростає потік пішоходів і є заявка від громади.

— За останні десять років особисто я не раз ставив підпис за будівництво переходу, але, очевидно, наша біда занадто дрібна для «великих чинів», — каже мешканець Красноперекопська Валерій Костецький.

Проблема відсутності наземного переходу існує в Красноперекопську вже понад тридцять років. Через колії є міст, але багатьом, зокрема пенсіонерам і мамам з колясками, важко на нього підніматися, особливо взимку, під час ожеледі. Заради справедливості слід сказати, що багатьом просто далеко йти до мосту, тому переходять через колії як швидше, в тому числі й під вагонами...

На прийомі з особистих питань у Красноперекопську пенсіонер Микола Гудзенко від імені сімдесяти осіб повідав депутатові Нечаєву про нагальну проблему. За його словами й згідно з відповідними документами місцева влада в 2006 році зверталася до голови Ради Міністрів Криму, а в 2009-му разом із місцевою громадою порушили це питання перед керівництвом Кримської дирекції залізничних перевезень підприємства «Придніпровська залізниця». З боку залізничників були зрушення, але нічого конкретного не зробили.

Слід зазначити, що і громада, і міська рада Красноперекопська підтверджували свою готовність взяти участь у фінансуванні розробки проекту й самого будівництва. І до сьогоднішнього дня від цього не відмовляються. Але дозволу одержати не вдавалося.

За результатами прийому громадян у Красноперекопську народний депутат України Олександр Нечаєв звернувся до Міністерства інфраструктури України. І результат не забарився. У місто приїхала спеціальна комісія, обстежила територію і дійшла висновку, що перехід будувати можна. Міська влада вже узялися за розробку проектно-кошторисної документації. Таким чином, незабаром у місті проблему переходу через залізничні колії буде розв’язано.

Крим.

Красноперекопці переходять залізницю із ризиком для життя.

Фото автора.