У кримському селі Гвардійське Первомайського району розвернулося справжнє свято. З ініціативи громади та за фінансової допомоги народного депутата України Олександра Нечаєва в селі створено дитячий ігровий комплекс. Майданчик установлено біля сільської школи. У районі таких майданчиків уже кілька, розповідають гвардійці.

— Усім селом готувалися до його установлення — і молодь, і старі. Я із правнуком приходила кущі на пустирі зрізувати, — підтверджує Антоніна Ткачова.

— Хто що вмів, те й робив! — приєднується сільський голова Григорій Юлюгін. — Якщо разом справу робили, отже, і зберегти зможемо, — упевнений він. — Адже не підуть ламати ті, хто будував і наводив лад.

— Не залишилися осторонь і фермери — виділили кошти на огорожу, — розповідає депутат райради Володимир Сидякін.

— Ви тільки уявіть собі, багато хто з людей хоч і живуть в одному селі, але часом не бачаться роками, а на встановленні майданчика зустрілися, їм було про що порадіти, що позгадувати, — додала голова Первомайської райдержадміністрації Ірина Клюєва.

Так сонячним літнім днем гвардійці зібралися в центрі села на свято, якого тут чекали багато років, — на відкриття дитячого ігрового комплексу.

Народний депутат України Олександр Нечаєв першим привітав дітей і побажав дітворі, щоб майданчик став для них місцем спілкування, ігор і фізичного розвитку.

— Разом — це мій девіз, з яким я йшов на вибори, і з яким працюю в окрузі, — звернувся народний обранець до громади. — Цей майданчик ми зробили разом. Діти знайшли місце і запропонували макет, мені вдалося знайти гроші, місцева адміністрація та фермери допомогли з установленням, жителі навели навколо порядок. І бачите, як добре вийшло! І давайте надалі все робитимемо разом, — Олександр Нечаєв закликав усіх об’єднатися, адже тільки так можна досягти хорошого результату. — І нехай дзвенить над селами дитячий сміх! Там, де радіють діти, — там свято! — резюмував Олександр Нечаєв.

Народному депутатові вони подарували оберіг із солоного тіста, в який вклали все своє вміння і старання.

— Цей оберіг берегтиме вас від життєвих негараздів і принесе тільки удачу! — сказала президент сільської школи Юлія Ляховчук.

Гвардійці сподіваються, що приклад Олександра Ігоровича наслідуватимуть і інші депутати, з’явиться більше небайдужих людей, а нові дитячі майданчики в районі будуть рости як гриби після дощу. Адже кращий спосіб зробити дітей хорошими — це зробити їх щасливими!

На сьогодні в 9-му окрузі за рахунок коштів, залучених народним депутатом України Олександром Нечаєвим, установлено 12 дитячих майданчиків.

Крим.

Народний депутат України Олександр Нечаєв відкрив дитячий майданчик.

Фото автора.