22-га річниця Незалежності нашої держави так чи інакше зобов’язує уряд, взагалі кожне міністерство, кожну установу, промислове чи агропромислове підприємство відповісти на запитання: з чим ми підійшли до цього свята? Як розвивається наша держава у вкрай складних умовах глобального світу? На цьому під час учорашнього засідання уряду наголосив Прем’єр-міністр Микола Азаров (на знімку).

«Нами багато що зроблено, але треба зробити ще більше. Серед головних наших сьогоднішніх напрацювань — те, що починає давати результати Державна програма активізації економіки на 2013—2014 роки. Впевнений, що до кінця поточного року ми вийдемо на кращі економічні показники, ніж можна було прогнозувати через нестабільність наших традиційних ринків», — наголосив прем’єр.

За словами глави уряду, останні статистичні дані засвідчують обнадійливу тенденцію — за липень ВВП зріс на 2,4%. «Це дуже оптимістичний показник. А в цілому за сім місяців вирівнявся показник валового виробництва. Експерти вважають, що нам вдалося витримати тиск світової рецесії», — додав прем’єр. Він переконаний: злам негативних тенденцій в економіці — це не випадковість, не збіг обставин або якийсь подарунок, а результат кропіткої підготовчої роботи влади, бізнесу і трудових колективів.

М. Азаров акцентував також увагу на ще одній знаковій події — в Україні нарешті створений і невдовзі почне працювати національний загальнодоступний кириличний домен верхнього рівня «.УКР». Від сьогодні в цьому домені почнеться реєстрація адрес органів державної влади українською мовою. За словами глави уряду, кирилична реєстрація адрес органів влади зробить їх більш відкритими для простих громадян і, насамперед, тих, хто тільки починає знайомитися з Інтернетом. «Відтепер, щоб зайти на урядовий портал, не потрібно знати точне написання адреси латинськими літерами. Достатньо в адресному рядку набрати українською «Кабмін. укр» чи «КабінетМіністрів. укр», і ви гарантовано потрапите саме туди, куди потрібно. До того ж адреси рідною мовою значно полегшать пошук в Інтернеті», — додав він.

Утім, це — тільки початок, наголосив прем’єр. Адже у перспективі кирилицю можна буде використовувати й під час написання адреси електронної пошти.

Вл. інф.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.