Він не професійний будівельник, і 11 серпня, за великим рахунком, не його свято. Але директор державного підприємства «Путильське лісове господарство» Петро Фрей щиро пишається тим, що його господарство здійснює будівельні роботи. Адже це, мовляв, спосіб залишити людям згадку про себе.

Нині саме завершується спорудження адміністративного будинку управління підприємства. Згідно з проектом його мали б здати лише у 2014 році. Але червону стрічку на будівлі переріжуть раніше — завершити роботи мають до 15 вересня, Дня працівника лісового господарства.

Сьогодні на майданчику працює п’ять бригад по п’ять чоловік. Адмінбудівлю зводять у гуцульському стилі. На підприємстві не можуть натішитись: нарешті матимуть своє власне приміщення. До цього, з 1995 року, їм доводилось орендувати контору у приватної особи. Будують, між іншим, за власні кошти. Уже витратили 1,5 мільйона гривень, а загальна вартість за проектом становить 1 млн. 820 тисяч гривень. Також провели капітальний ремонт Усть-Пульського лісництва.

Ще одна сфера роботи у лісгоспі — це будівництво лісових доріг у горах. Прокладає підприємство їх теж власним коштом. 

Наприклад, дорога в урочищі Черепанка дасть змогу дістатись до 50 тисяч кубометрів лісу. Її довжина — 6,5 кілометра. Цьогоріч побудують три з них. До речі, один кілометр дороги коштує 200 тисяч гривень. Між іншим, за останні п’ять років підприємство збудувало 40 км лісових доріг і 60 км відремонтувало. У планах на цей рік — прокласти ще 12 кілометрів.

Після того, як з’явиться дорога, люди матимуть можливість перевозити сіно, ходити за грибами, вести овець на полонини. А тому це — найкращий подарунок і пам’ять нащадкам від будівельників державного підприємства «Путильське лісове господарство».

Танасій Мороз — начальник будівельної дільниці ДП «Путильський лісгосп», Сергій Бураджук — плиточник-штукатур, Олександр Мороз — бетоняр, Олександр Григоряк — плиточник-штукатур, Петро Фрей — директор ДП «Путильський лісгосп».

Фото автора.