Рекордну суму коштів — понад три мільярди гривень податкових та митних платежів — перерахували до бюджетів усіх рівнів упродовж січня—липня нинішнього року на Вінниччині. Це на 226,3 мільйона гривень (8 відсотків) більше, ніж за такий само період торік.
За інформацією начальника Головного управління Міндоходів у Вінницькій області Ірини Зленко, найвищий приріст надходжень до держбюджету — з податку на прибуток. Цей вид платежів збільшено порівняно з минулорічним на 51 мільйон гривень (21,5 відсотка). Місцеві бюджети, як і раніше, найбільше наповнюються з податку на доходи фізичних осіб, де сплачено платежів більше майже на дев’ять відсотків — на 74,3 мільйона гривень. Загалом зафіксовано збільшення надходження грошей за всіма видами податків.
— Досягти таких результатів вдалося, зокрема, завдяки створенню максимально комфортних умов сплати податкових та митних платежів для бізнесу, який натомість свідомо та з розумінням наповнює бюджет, — наголосила Ірина Зленко. — Важливу роль відіграла реалізація плану заходів з детінізації економіки, а також завершення у стислі строки інтеграції податкової та митної служб.
Успішне наповнення державної і місцевих скарбниць дало можливість збільшити видатки для територіальних громад краю. Місцеві ради отримали на фінансування видатків 1,3 мільярда гривень. Названа сума перевищує минулорічну на 144,4 мільйона гривень.