Міськрада оголосила 8 серпня днем жалоби 
Аварія на «Стиролі» забрала життя шістьох осіб — уранці восьмого серпня стало відомо, що в реанімації міськлікарні № 2 помер ще один працівник. Кількість потерпілих збільшилася до 25-ти — 7 серпня ще двоє співробітників хімічного підприємства звернулися по медичну допомогу.
Головлікар горлівської лікарні № 2 Тамара Шаповалова повідомила «Голосу України», що пацієнти, які прибули, скаржилися на дряпання в горлі, головний біль і слабкість: «У всіх потерпілих — інгаляційне отруєння аміаком. Є опіки дихальних шляхів легкого ступеня. З такими ситуаціями ми раніше не зустрічалися».
Сьомого серпня практично всі працівники «Стиролу», що потрапили в лікарню після аварії, були перевезені до донецької клініки імені Калініна та клініки профзахворювань. Одна людина в дуже тяжкому стані залишалася в реанімації в Горлівці — була нетранспортабельна. І ще одна лікується амбулаторно.
Пацієнт із «Стиролу» розповів «Голосу України»: «Коли стався викид, почала підніматися парова хмара. У людей навколо виникла паніка, всі кричали й тікали. Поки надягав протигаз, уже вдихнув аміак. Зараз важко дихати».
Для розслідування причин аварії до Горлівки прибули віце-прем’єр-міністр України Юрій Бойко, міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков, голова облдержадміністрації Андрій Шишацький, голова облради Андрій Федорук. Юрій Бойко оцінив надзвичайну подію на «Стиролі» як найтяжчу аварію в хімічній промисловості України. Він заявив, що урядова комісія встановить причини розриву аміакопроводу й відповідність проведених ремонтних робіт нормам безпеки.
На концерні «Стирол» заявили, що родини загиблих співробітників отримають по мільйону гривень компенсації. А потерпілим оплатять лікування й реабілітацію. Крім того, підприємство збирається виділити гроші на здобуття вищої освіти дітьми потерпілих.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Щодо причин аварії власник «Концерну «Стирол» Дмитро Фірташ (на знімку) заявив: «Я можу сказати, що це не людський чинник. Робітники не винні в аварії. Трубу, яка лопнула, перевіряли в декількох точках, і місце, в якому прорвало, за технологією випробувань не повинні були перевіряти».
За фактом аварії розпочато слідство. Заступник генерального прокурора України Анатолій Пришко повідомив, що розглядають три версії: порушення правил експлуатації, недбалість персоналу, порушення правил безпеки під час проведення ремонтних робіт. Також заступник Генерального прокурора підкреслив, що загрози життю населення немає.
Сьомого серпня потерпілих від аварії в лікарні Горлівки відвідала Олександра Кужель, народний депутат України. У коментарі «Голосу України» вона заявила: «Можливо, спробують усе спустити на людський чинник. Хоча на таких небезпечних підприємствах такого визначення не має бути взагалі, якщо повністю виконують усі інструкції та працюють служби контролю».
 
Олександра Кужель спілкується з постраждалим працівником.
Фото автора.