Розслідування факту незаконного відчуження майна ТОВ «Санаторій «Поділля» проводить прокуратура Вінницької області.
За інформацією прес-служби прокуратури, відчуження майна ТОВ «Санаторій «Поділля» здійснено з ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365-1 (перевищення повноважень службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 2 ст. 366 (службова підробка, що спричинила тяжкі наслідки) КК України.
— Проведеною перевіркою встановлено, що керівник об’єднання «Вінницька рада сільгоспвиробників», шляхом підробки протоколу рішення засновників, незаконно відчужив корпоративні права на майно санаторію «Поділля» іншому товариству з обмеженою відповідальністю. У результаті цього новий власник незаконно заволодів контрольною часткою статутного фонду закладу, балансова вартість якого становить понад 20 мільйонів гривень, — йдеться у повідомленні прес-служби, розміщеному на сайті прокуратури Вінницької області.
Начальник відділу прокуратури Сергій Білоус у розмові з кореспондентом «Голосу України» повідомив, що санаторій «Поділля» збудовано на початку 70-х років минулого століття за кошти тодішніх колгоспів. Донедавна його власником було об’єднання «Вінницька рада сільгоспвиробників». Саме цій структурі належав контрольний пакет акцій. Наприкінці липня ц. р. об’єкт зареєстровано на нового власника — ТОВ «Здравниця «Поділля», 59 відсотків акцій тепер належить фізичній особі, близькій до директора санаторію.
Правоохоронці встановлюють, у який спосіб лікувально-оздоровчий комплекс, що розташований на 12 гектарах у лісовій зоні на околиці міста Хмільник на Вінниччині, опинився у приватних руках.
У курортному Хмільнику, де нараховується вісім санаторіїв, між людьми точаться розмови про те, що оборудка із привласненням «Поділля» здійснена під покровительством впливових чиновників. Інакше місцеві не вдалися б до відвертого нехтування чинним законодавством. Тому мало хто вірить, що сільським трудівникам повернуть «вкрадену» в них оздоровницю.
Вінницька область.
Фото надано департаментом інформації Вінницької облдержадміністрації.