Днями у Вінниці було урочисто відкрито нову трамвайну колію, що з’єднала дві транспортні магістралі у найбільшому мікрорайоні Вишенька — вулицю Келецьку та Хмельницьке шосе.

— Реалізація інфраструктурного проекту дала можливість поліпшити транспортне обслуговування, а також відкрила перспективу розвитку транспортного обслуговування міста, — зазначив в. о. міського голови Вінниці Сергій Моргунов. — Від прокладеної гілки трамвайної колії у майбутньому буде продовжено рух трамваїв до двох мікрорайонів на західній околиці, що передбачено генеральним планом розвитку Вінниці.

Паралельно з новою колією розширено і діючу ділянку дороги з двох до чотирьох рядів, встановлено світлофори, прокладено тротуари. Завдяки чому вдалося розвантажити затори автотранспорту, що виникають на в’їзді і виїзді з міста на вулицях Хмельницьке та Барське шосе. Кінцевій зупинці дали назву «100-річчя вінницького трамвая», цю дату у місті над Бугом відзначили 2013-го. Загальна вартість виконаних робіт, що тривали протягом двох років, становить 80 мільйонів гривень. Кошти міська влада отримала завдяки участі у програмі надання кредитних ресурсів під гарантію держави. Позику надано під десять відсотків річних строком на десять років з поверненням державою п’ятдесяти відсотків боргу.

Фото Олександра ЛАПІНА (Укрінформ).