Незважаючи на те, що з початку року на Вінниччині зафіксовано щомісячне зростання зарплати, за її середнім показником область перебуває на 18 місці в державі. Такі результати, за підсумками червня нинішнього року, оприлюднило обласне управління статистики.

У червні на підприємствах, в установах та організаціях краю нараховувалася 301 тисяча працівників. Середній розмір їхньої зарплати становив 2799 гривень. Порівняно з травнем (2637 гривень), збільшення виплат відбулося в більшості видів економічної діяльності (від 2,3 відсотка на підприємствах транспорту до 25,4 — у закладах освіти). Менше (на 7,5 відсотка) отримали працівники сільського, лісового та рибного господарства. Скорочення виплат в аграрній галузі фахівці пояснюють сезонністю роботи. Зменшилася платня в будівельній галузі (на 0,5 відсотка). Найвищий рівень зарплати, як і раніше, зафіксовано в працівників фінансових та страхових установ. Серед промислових видів діяльності найвищі нарахування на підприємствах з виробництва фармацевтичної продукції, постачання електроенергії та газу. Найменше платили працівникам таких сфер як харчування, оптова та роздрібна торгівля, ремонт транспортних засобів.

Починаючи із січня нинішнього року, розмір середньої платні в червні зріс на 430 гривень. Однак цього не достатньо, щоб трудівники області отримували хоча б стільки, як у середньому в державі. У червні цей показник становив 3380 гривень. Найбільше за цей місяць заплатили трудівникам Донеччини — у середньому 3803 гривні, найменше на Тернопільщині — 2580 гривень.

Вінницька область.