У Миколаєві — чергове отруєння у закладі громадського харчування.
Державна санітарно-епідеміологічна служба при Міністерстві охорони здоров’я України чекає на рішення суду, щоб закрити миколаївське бістро «Маріо», у якому шість осіб заразилися сальмонельозом.
«Власник закладу — приватний підприємець, який використовує у своїй діяльності спрощену систему оподаткування, тому згідно з чинним законодавством об’єкт планово і позапланово Держсанепідслужба не перевіряла, за отриманням експлуатаційного дозволу підприємець не звертався», — повідомили в прес-службі міністерства.
Минув уже тиждень після того, як у місцеву інфекційну лікарню почали надходити люди із симптомами харчової токсикоінфекції. Після відвідин бістро отруїлося дев’ятеро миколаївців, шістьом поставлено діагноз «сальмонельоз». В «Маріо» виявлено чимало порушень, власника притягнуто до адміністративної відповідальності. Матеріали передано до прокуратури.
Літні харчові отруєння, схоже, стають нормою життя для Миколаєва. Як уже повідомляла наша газета, у липні тут захворіли на сальмонельоз 11 студентів, що відвідали кафе із символічною назвою «Приємне побачення», а в червні отруїлися шаурмою 28(!) відвідувачів бістро «Кебаб плюс».
Миколаїв.