Депутати Дружківської міської ради засідали в «облозі»: одразу два мітинги відбувалися під стінами будівлі ради. Кілька сотень мешканців міста протестували проти підвищених тарифів на обслуговування житла. Комунальники, які стояли з гаслами поруч, захищали своє підприємство. Це вже не перша акція протесту — на початку липня городяни вже виходили до міської ради та передавали свої вимоги.
«Тарифи підняли з лютого цього року, і тепер замість 71 гривні я плачу за квартиру 145 гривень на місяць — удвічі більше. Живу в дев’ятиповерховому будинку, ліфт не працює вже 17 років. І 2006-го в місті підняли тарифи вп’ятеро!  Якість послуг не покращилася. Ми вимагаємо показати витрати комунальників, а у відповідь чуємо — мовляв, це приватні фірми. Інформації не надають», — пояснив представник ініціативної групи Валентин Березуцький.
«У нашому місті тотальне безробіття, виробництво стоїть. Годує лише ринок. І робити такі тарифи, як у Києві... Це зашморг на шиї городян», — заявила юрист Василина Джура. Обурені учасники акції перекрили вулицю, вимагаючи від депутатів заслухати питання тарифів на сесії. Представники комунального підприємства, які проводили альтернативний мітинг, тримали гасло «Дайте нам спокійно працювати!» Порядок денний сесії депутати вирішили не змінювати.
«Тарифи в місті не підвищували шість років. Коли у січні прийняли нові — опублікували їх у пресі, на кожному будинку вивісили. Жодних заперечень тоді не виникло. А коли пропрацювали півроку — почали розкручувати, — прокоментував ситуацію «Голосу України» міський голова Валерій Гнатенко. — В області є міста, де діють вищі тарифи, ніж у Дружківці, і діють уже два-три роки. Пенсіонери жодним чином не постраждають: за нашими підрахунками, власники 10 тисяч особових рахунків отримуватимуть субсидію. Ініціативна група обіцяє відправити всіх депутатів міської ради у відставку. Це політика і нагнітання ситуації. Наближаються вибори, думаю, це все пов’язано».
Депутати міської ради звернулися до прокуратури із проханням вивчити законність та обґрунтованість нових тарифів. Підсумки перевірки оприлюднять на наступній сесії.
Донецька область.
 
На знімку: городяни взяли в облогу міську раду, вимагаючи знизити комунальні тарифи.
 
Фото надане інтернет-журналом «Дружківка».