У 1960-му відділом телебачення і радіорелейних ліній Міністерства зв’язку УРСР з ініціативи заступника голови державної комісії Юрія Омеляненка було розроблено технічне завдання з проектування нового телевізійного центру в Києві. 

І вже в 1967 році почали будівництво. У складі центру — 380-метрова телевізійна вежа — найвища споруда в Україні і найбільша в Європі суцільнозварна конструкція. 30 липня 1973-го було введено в експлуатацію республіканську радіотелевізійну станцію в Києві (комплекс Київської телевежі). На сьогодні Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (Концерн РРТ) об’єднує 30 філій та підприємств, які розташовані в обласних центрах та великих містах України і забезпечують ефірну та супутникову трансляцію теле- та радіопрограм у країні.
Концерн РРТ є також членом Міжнародної організації супутникового зв’язку «ІNTELSAT» та акціонером Європейської організації супутникового зв’язку «EUTELSAT S.A.» Завдяки унікальним спорудам та технічним засобам Концерн РРТ забезпечує понад 99 відсотків телевізійного мовлення України.
Фото автора.