Перший мільйон тонн зерна намолотили на Вінниччині
 Характерною особливістю нинішніх жнив є не тільки вища урожайність усіх зернових культур, а й краща якість збіжжя, яке обмолочено на третині площ. Понад половину становить продовольче зерно. За оцінкою фахівців, вміст клейковини у такому зерні вищий від минулорічного показника.
Середня врожайність ранніх зернових по області — 39,6 центнера з гектара, це майже на шість центнерів більше, ніж торік. Найкраще вродила озима пшениця — по 42,2 центнера на круг. Озимого ячменю намолочують по 36 центнерів з гектара. Більше торішнього дають горох, озиме жито, ріпак. За прогнозами фахівців департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, хлібороби краю мають можливість зібрати 2,2 мільйона тонн ранніх зернових, а разом з кукурудзою і пізніми культурами загальний вал сягне 4,5 мільйона тонн.
Заступник директора департаменту агропромислового розвитку Володимир Мельничук прогнозує зниження вартості борошна із зерна нового врожаю. За його словами, борошно має подешевшати на 10—12 відсотків. Утім, сам хліб дешевшим не стане.
— У структурі собівартості виробництва хліба борошно становить сорок відсотків, — каже Володимир Мельничук. — Більше на формування ціни впливає вартість енергоносіїв. Марно сподіватися, що вони стануть дешевшими. Тому припускаю, що буханці коштуватимуть стільки, як нині. Принаймні у нашому регіоні.
Двісті десять тисяч тонн зерна заплановано закласти на продовольчі потреби жителів краю. Водночас керівник області Іван Мовчан розпорядився створити регіональний фонд непорушних запасів зерна в обсязі 67 тисяч тонн. Контроль за його формуванням і зберіганням доручено органам виконавчої влади.