Починаючи з 26 липня цього року у Вінниці отримати чи обміняти паспорт громадянина України, вклеїти фото при досягненні особою 25- чи 45-річного віку та подати документи на оформлення проїзного документа дитини можна у «Прозорому офісі» у міськраді або у його відділеннях.
— Ми прийняли пропозицію міськради про переведення частини наших працівників в Центр надання послуг, — каже начальник міграційної служби у Вінницькій області Борис Наливайко. — Адже там працюють з людьми по-новому, за зразком, запозиченим за кордоном.
У «Прозорому офісі» створено всі умови для роботи з людьми, найважливіше — відрегульовано формування черги за допомогою електронних пристроїв, чітко контролюється час не тільки надання послуги (у середньому 12 хвилин), а й перебування людини в черзі (у середньому 22 хвилини). Якщо на початку роботи тут надавали тільки адміністративні послуги, то тепер люди вирішують і соціальні питання. З’явилися місця для роботи представників Пенсійного фонду України, таких організацій, як: «Вінницягаз», «Обленерго», «Водоканал», «Міськтеплоенерго». Планують залучити до роботи Центр зайнятості населення і навіть відділ реєстрації автомобілів Державтоінспекції.
Загалом у чотирьох наявних у місті Центрах адмінпослуг «Прозорий офіс» вінничани отримують 293 види адміністративних і 96 видів соціальних послуг.
Вінницька область.