Прокуратура Донецької області розпочала кримінальне провадження стосовно посадових осіб регіонального відділення Фонду державного майна України. Під час перевірки встановлено, що внаслідок невиконання ними своїх службових обов’язків фактично зруйновано 23 із 29 об’єктів відпочинку, які перебували у віданні фонду, повідомили в прес-службі прокуратури області. 

Серед «потерпілих» — п’ять таборів праці та відпочинку в Краматорську та Старобешівському районі, один клуб-табір праці й відпочинку, два будинки відпочинку на Азовському морі, а також дитячий оздоровчий табір у Новоазовському районі.

— Загальна сума збитків, завданих державі, становить понад 440 тисяч гривень. За результатами перевірки прокуратурою області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про скоєння кримінального правопорушення посадовими особами Фонду держмайна із попередньою кваліфікацією за частиною 2 статті 367 (службова халатність) Кримінального кодексу України, — зазначив начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Донецької області Віталій Трофімчук.

А в Маріуполі за руйнування оздоровчого центру відповідатиме підприємство-орендар, яке отримало комплекс на десять років. Центр перебуває в комунальній власності і складається із 34 основних будівель, вартість яких у 2008 році становила 3,5 мільйона гривень. За договором орендар мав забезпечити зберігання та запобігати знищенню майна, а також ремонтувати приміщення. Однак, за словами прокурора прокуратури Іллічівського району міста Сергія Лебедя, на території оздоровчого закладу нині повністю знищено чотири будівлі, ще стільки ж — частково, інші перебувають у незадовільному стані: відсутні підлога, вікна, дахи.

— За документами вартість зруйнованих будівель становить майже 300 тисяч гривень, але ці дані застарілі, тому ми ініціювали проведення нової незалежної експертної оцінки, яка і встановить суму реальних збитків. Готується позов до суду про відшкодування збитків, — повідомив С. Лебедь.

Донецька область.