Присвоїти назву вулиці імені відомого автогонщика, засновника першої української команди на ралі «Дакар» Вадима Нестерчука, пропонують депутати Калинівської міськради Вінницької області.

— Вадим народився і виріс у нашому місті, — каже міський голова Калинівки Анатолій Шамалюк. — Тут проживає його рідний брат із сім’єю, тут могила його батька, тому пропозиція, з якою звернулися десять наших депутатів, цілком вмотивована, і ми внесемо її на розгляд сесії.

Зібрання депутатів міськради відбудеться 25 липня. Міський голова переконаний, що депутати одностайно проголосують за перейменування вулиці імені Дзержинського, на якій стоїть будинок батьків Вадима, на вулицю імені Нестерчука.

— Коли по телебаченню транслювали сюжети про ралі «Дакар» і на екрані показували Вадима, ми завжди пишалися тим, що він прославив наше місто, — каже депутат міськради, викладач Калинівського технологічного технікуму, неодноразовий учасник всеукраїнських змагань з тріатлону Сергій Сакач.

Торік Вадим Нестерчук запровадив іменні стипендії на честь пам’яті про батька, колишнього вчителя Калинівської школи №1 Володимира Нестерчука. Стипендіатів визначає районний відділ освіти серед обдарованих випускників з малозабезпечених сімей. Кожному з них гонщик щороку зобов’язувався виплачувати у період навчання по дев’ять тисяч гривень. Перші шість стипендіатів (минулого і нинішнього року) отримали допомогу.

— Сподіваємося, що ініціативу Вадима підтримають і продовжать його колеги і надалі стипендія буде імені двох Нестерчуків — батька і сина, — каже методист Калинівського райвідділу освіти Тамара Смутна.

Як ми вже повідомляли, Вадим Нестерчук загинув 23 червня цього року під час тренувань у найбільшій піщаній пустелі світу в Об’єднаних Арабських Еміратах.

Вінницька область.

На знімку: грамоту з рук відомого земляка Вадима Нестерчука отримала випускниця Калинівської загальноосвітньої школи №1 Ілона Болюбаш.

Фото надане Ілоною Болюбаш.