Про це вчора повідомив, коментуючи процес слідства у «врадіївській справі», прокурор Миколаївської області Андрій Курись на прес-конференції, присвяченій підсумкам роботи прокуратури за півріччя.
— Слідством проведено вже понад 30 експертиз, — розповів прокурор області. — Вони, як і інші вагомі докази, підтверджують провину всіх трьох підозрюваних. Маємо одержати результати ще 10 експертиз, що дасть змогу слідству правильно кваліфікувати дії й передати справу до суду. Коли й де відбудеться процес, я поки що не можу сказати — питання підсудності на підставі закону вирішуватиме Апеляційний суд Миколаївської області. На вимогу підозрюваних справу може розглядати і суддівська колегія, і суд присяжних.
— Поки що можна стверджувати лише таке, — уточнив Андрій Курись після прес-конференції нашому кореспондентові, — суд буде відкритим, але відбудеться він не у Врадіївці. 
Врадіївка — маленький населений пункт, там працюють лише чотири судді, три з яких уже брали участь у судових діях. 
Крім того, у селищі немає належних умов для проведення подібного процесу: великого залу, можливості охорони тощо. З обох сторін працюють сім адвокатів, і вони мають повне право детально ознайомитися зі справою. Але ми нікому не дозволимо затягувати строки початку судового розгляду.
Цією прес-конференцією Андрій Курись підбив і деякі підсумки власної роботи на новій посаді, на яку його призначили півтора місяця тому. Врадіївка стала для нового прокурора воістину бойовим хрещенням.