«Святий Миколай іде до дітей» — благодійна акція під такою назвою триває на Кіровоградщині. Започаткована народним депутатом України Станіславом Березкіним торік, цьогоріч вона знову вирушила регіоном від району до району. Спочатку до учнів початкових класів приїздять артисти обласного академічного театру ляльок з виставою «Лисичка-сестричка та Вовк-панібрат». А після веселого емоційного перегляду діти отримують новорічні подарунки від Святого Миколая, які він «передає» через народного депутата.

Найпершими Святий Миколай привітав 159 малюків у селищі Вільшанка. А минулого вівторка представники народного депутата та працівники благодійного фонду «Добротвір» побували в Бобринецькому районі. Там для повного відчуття зимової феєрії не вистачало хіба що снігу та легкого морозцю. Та й без цього учням 1—4 класів шкіл району не забракло гарного настрою й віри в те, що подарунки Святий Миколай таки приносить. Галасливі школярі ніяк не могли всидіти на місцях, чекаючи початку вистави. Другокласники міської школи №5 Ліза Шишко, Сергій Гаранін, Стас Вієру, Денис Єрмоленко, Даша Каргашина дивилися лялькову виставу вперше в житті. Тож і чекали на неї навіть більше, ніж на солодощі. Майже 45-хвилинне занурення малечі в дивосвіт лялькової вистави минуло на одному диханні. Лялькові герої чепурна хитра-прехитра Лисичка та панібратець Вовк подарували дітям справжню казку, танцювали та співали українських пісень.

Після вистави діти в захваті навперебій обговорювали побачене та ласували солодкими подарунками, які кожному з майже 500 школярів подарував, за задумом організаторів, Святий Миколай, а передав їх через благодійний фонд «Добротвір» все той-таки Станіслав Березкін.

Уже наступного дня представники веселого Святого, улюбленця дітей, за дорученням народного обранця вирушили до степової Новоукраїнки. Там незабутнє свято для учнів початкових класів усіх міських шкіл відбулося в ЦПК «Ювілейний».

Голова благодійного фонду «Добротвір» Ірина Малик та інші волонтери традиційно завітали разом із лялькарями, а після вистави вручили дітлахам новорічні солодкі пакунки від депутата.

Як зазначила Ірина Малик, Станіслав Березкін вважає, що поки батьки на фронті, дітей потрібно оточити теплотою та увагою і дбати про їхній соціальний захист. Акція «Святий Миколай іде до дітей» і є прикладом такої турботи, переконані її організатори.

І радісні обличчя малюків є тому свідченням: вони справді отримали велике задоволення і від вистави, і від солодощів.

— Ми щиро вдячні Станіславу Семеновичу за його турботу та реальні справи, які він робить для нашої громади та наших дітей, — зазначила педагог Новоукраїнської ЗОШ №8 Тамара Шевченко. — Торік я теж приводила дітей на виставу, з якої вони поверталися, сповнені гарних вражень та з солодкими подарунками. Ми бачимо усміхнені обличчя дітей і розуміємо, що для щастя їм потрібно небагато — люблячі батьки, мирне небо над головою та трохи уваги небайдужих людей...

Потрібно було бачити сповнені захопленням очі сотень малят, щоб зрозуміти, як їм потрібні такі добродійства, як збагатилися вони від цього новими відчуттями.

Акція «Святий Миколай іде до дітей» триває. Уже зовсім скоро вона відбудеться в Компаніївському, Кіровоградському та Добровеличківському районах. Помічники Святого Миколая даруватимуть дітям казку, гарний настрій і, звичайно, солодкі подарунки.

Олена КОМІСАРЕНКО, Зінаїда ПИРЛЯ, Петро МЕЛЬНИК.

Кіровоградська область.

Фото надано благодійним фондом «Добротвір».