На Закарпатті завершується модернізація мережі медичних закладів. У її рамках у всіх містах та районах області буде створено центри медико-санітарної допомоги. Цього місяця їх відкриють у Виноградові та Хусті.
До складу нової структури увійдуть не лише лікарні, поліклініки, а й сільські амбулаторії та ФАПи. Це дасть змогу забезпечити медичні заклади сучасним устаткування і ліками, укомплектувати їх кадрами.
— Центри первинної медико-санітарної допомоги фінансуватимуть не за залишковим принципом, як було дотепер, а в повному обсязі. Їх створення — важливий крок у модернізації медичної галузі, передбачений соціальними ініціативами Президента України, — наголосив на відомчій нараді начальник обласного управління охорони здоров’я Роман Шніцер.
Її учасники обговорили й стан реформування системи екстреної медичної допомоги. Доречно зазначити, що в підпорядкуванні Закарпатського територіального центру перебуватиме 11 станцій та три підстанції швидкої меддопомоги, в яких працює 97 бригад та задіяно 108 санітарних автомобілів.
У регіоні вже завершено монтаж обладнання автоматизованої системи управління швидкою меддопомогою області, а на 28 санітарних автомобілях встановлено GPS-навігатори.
Закарпатська область.