Чоловік, хворий на відкриту форму туберкульозу, кілька днів пролежав на території Кіровоградської обласної протитуберкульозної лікарні. Медичним персоналом установи не було вжито жодних заходів, щоб допомогти людині, яка помирала. Медики навіть не оглянули пацієнта, щоб з’ясувати його стан. За фактом ненадання допомоги хворому медичними працівниками обласної протитуберкульозної лікарні розпочато кримінальне провадження.
Як повідомив перший заступник прокурора області Сергій Жолонко, хворого, який майже помирав, не госпіталізували, бо у нього не було офіційного направлення на лікування від іншої медичної установи. Саме таке направлення вимагав від чоловіка головний лікар протитуберкульозної лікарні. Прокуратура побачила в таких діях порушення медичними працівниками основних принципів охорони здоров’я.
Як повідомили в прес-службі обласної прокуратури, призначено низку експертиз, зокрема судово-медичну, які мають встановити причинно-наслідковий зв’язок між смертю хворого та ненаданням йому медичної допомоги.
Кіровоградська область.