Найбільш знаковою подією політичного життя Придесення стало недавнє обрання на партійній конференції керівником обласної організації Партії регіонів голови облдержадміністрації Володимира Хоменка. «Вибори Президента України у 2015 році — це найголовніший тест та найбільше випробування для кожного з нас і нашої політичної сили, — зазначив він у своєму виступі перед партійцями. — Їх результат залежить від чіткої організаційної, кадрової та ідеологічної роботи. Це — нелегке завдання. Але воно під силу нашій регіональній команді». За словами очільника області, що більше ініціативних, професійних і ефективних людей партія висуватиме на відповідні пости та на передові ділянки роботи, то міцнішим буде її політичний фундамент і більш аргументованою — відповідь політичним опонентам. Одним із пріоритетів кадрової партійної роботи, вважає він, повинна стати робота з молоддю.
Хоча партійні портфелі у більшості партійних осередків останнім часом втратили свою цінність, у випадку з Партією регіонів маємо іншу реальність. 
Насамперед місцева владна еліта нарешті отримала чіткий сигнал, що минулі щоквартальні чутки про переміщення В. Хоменка на вищу посаду до столиці, підсилення області якимось донецьким керівником тепер не мають підстав. 
Київ цим кроком дав зрозуміти, що він цінує на Чернігівщині стабільність, а відтак — усі чиновники повинні працювати до 2015 року на результат, а не перейматися думками, де доведеться працювати після приходу «нової мітли».
Загалом партія влади «чернігівської закваски» нормально сприймається на Придесенні, оскільки в ній фактично немає конфронтаційних, агресивно-проросійсько налаштованих осіб. Натомість регіонали беруть активну участь у розбудові, відродженні історичних пам’яток краю, що позитивно сприймається у територіальних громадах. Сам В. Хоменко зі своєю командою доклали чималих зусиль для відродження Батурина, Любеча, створення меморіалів у Крутах, Корюківці.
На позачергових виборах голів сільських рад 2 червня у низці сіл області переконливу перемогу здобули насамперед висуванці Партії регіонів. Підсилення партійної організації керівником, який керує виконавчою владою області, зрозуміло, додасть їй не тільки плюсів, а й вагомих шансів у подальшому завоюванні симпатій виборців. Зазначимо, що нині Партія регіонів має 50 депутатів в облраді. Їхня діяльність проходить спокійно, зважено, без протистояння з опозицією. Остання демонструє свої міркування на сесіях в основному у формі заяв.
Робота більшості осередків законсервована «до кращих часів». Водночас це не можна сказати про обласну організацію ВО «Свобода», яка щотижня проводить заходи у районах. У цьому велика заслуга народного депутата Руслана Марцінківа, котрий регулярно зустрічається із виборцями сіл, міст, привозить до Ніжина, Прилук, Чернігова відомих діячів партії. На минулих виборах до Верховної Ради за свободівців на Чернігівщині проголосували майже 6 % виборців, загалом за опозиційні партії — 65 %. Тож така активність політиків розрахована на значне поліпшення минулого результату. Натомість обласний осередок ВО «Батьківщина» не може похвалитися такою навалою партійних лідерів і депутатів в округи, як це було раніше. Незважаючи на те, що організація має розгалужену структуру, апарат, вона нині майже нічим себе не проявляє (хіба що на акції «Вставай, Україно!»). Депутати-опозиціонери ВО «Батьківщина», окрім Валерія Дубіля, практично не бувають в округах.
Днями вже відбулося перше засідання обласного оргкомітету з перереєстрації членів УНП і НРУ в області. На 30 червня намічено проведення їхньої обласної об’єднавчої конференції. Однак важко сказати, чи новоутворення буде життєздатним. Фактично до однієї організації приєднається кілька осіб. 
Більшість партійців районних осередків розчарувалися у своїй політичній діяльності, оскільки не отримали належної підтримки виборців.
Має свої проблеми через фінансування й обласна організація СПУ. Останнім часом у ній дуже часто змінюються лідери. В кінці квітня цього року першим секретарем обкому СПУ обраний підприємець, голова обласної організації Всеукраїнської спілки підприємців України Дмитро Герасименко. До виборів ще далеко, а тому майже не виходить партійна преса.
Пожвавити діяльність чернігівських партосередків могли б народні депутати. Та мажоритарники на Придесенні дбають передусім про власний імідж. Партійні ж інтереси обстоюють вряди-годи в округах кілька народних депутатів.
Проведений недавно з’їзд роботодавців Чернігівщини показав, що в області серед підприємців назріває критична маса невдоволення певними урядовими рішеннями. А відтак їхнє об’єднання «Сіверщина» може незабаром стати досить впливовим самостійним політичним гравцем у регіоні. Чи підтримає воно якусь політсилу, побачимо пізніше. Разом із тим діяльність КПУ, Радикальної партії Олега Ляшка, їх високий відсоток на минулих виборах (відповідно 13,2% і 10,7%) засвідчують, що негаразди, проблеми в країні швидше дадуть їм гарантованих нових прибічників серед селянства, ніж антисимпатиків. А тому великою мірою від рішень влади, економічної ситуації залежить, в який бік поверне перебірливий виборець.
 
Чернігівська область.
Реалії
Хоча на Чернігівщині зареєстровано вже 173 обласні партійні організації, лише десяток з них відзначається активністю.