Постанова Верховної Ради України

У вересні 2013 року виповнюється 1120 років з дня заснування міста Ужгорода.
Враховуючи історичне і культурне значення міста Ужгорода та у зв'язку з його 1120-річчям Верховна Рада України постановляє:
1. У вересні 2013 року урочисто відзначити 1120-річчя заснування міста Ужгорода.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у місячний термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 1120-річчя заснування міста Ужгорода;
у двотижневий термін після утворення зазначеного організаційного комітету розробити та затвердити план заходів, пов'язаних із відзначенням 1120-річчя заснування міста Ужгорода, вирішити питання щодо фінансового та матеріально-технічного забезпечення цих заходів.
У плані заходів передбачити:
організацію культурно-мистецьких та освітніх заходів;
реставрацію пам'яток архітектури, історії та культури;
поліпшення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг міста Ужгорода.
3. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені історії та сучасності міста Ужгорода, сприяти висвітленню державними засобами масової інформації заходів, що проводитимуться у зв'язку з відзначенням його 1120-річчя.
4. Запропонувати:
Національному банку України виготовити і ввести в обіг ювілейну монету, присвячену 1120-річчю заснування міста Ужгорода;
Українському державному підприємству поштового зв'язку "Укрпошта" випустити серію поштових марок, присвячених 1120-річчю заснування міста Ужгорода.
5. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.
6. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Голова Верховної Ради України В. РИБАК.
м. Київ.
4 липня 2013 року,
№ 415-VII.