Прокуратура Миколаївської області офіційно повідомила: кров, виявлена в автомобілі арештованого єгеря-таксиста, належить потерпілій Ірині К. Заяву прокуратури було опубліковано відразу після того, як у засобах масової інформації з’явилося інтерв’ю з правозахисником Ярославом Дунаєвим, який називає себе адвокатом «врадіївської жертви». Він стверджує, що справу його підзахисної вже на третину розвалено, аналізи для експертизи взято неправильно і в суді буде проблематично довести сам факт зґвалтування.
Як стало відомо нашому кореспонденту, з вівторка в Ірини К. — новий адвокат, яка наполегливо рекомендує жертві злочину не спілкуватися з журналістами — «доки не буде завершено деякі слідчі дії».
Натомість на контакт з журналістами активно йдуть мешканці Врадіївки. Ініціативна група від імені більшості мешканців селища у зверненні для ЗМІ висловлює невдоволення політичним піаром на трагедії їх односельчанки. Керівник ініціативної групи мешканців Анатолій Бурлак розповів журналістам:
— Ми працюємо над статутом територіальної громади. Після розробки і прийняття, зареєструємо його у селищній раді і так станемо повноправним суб’єктом у спілкуванні з органами влади. Потім візьмемося за процедуру люстрації всіх, хто представляє в нас органи влади: районної адміністрації, міліції, прокуратури. І це буде народна люстрація!
Миколаївська область.