Події в райцентрі Врадіївка, де міліціонерів звинувачують у жорстокому зґвалтуванні і спробах приховати злочин, — прояв глибокої духовної кризи, яка вразила суспільство. Якщо ті, хто стоїть на варті закону, самі скоюють злочини — це гріх перед Богом і велике зло. Про це йдеться в заяві прес-центру Української православної церкви Київського патріархату, оприлюдненій учора. «Те, що відбулося у Врадіївці, — виклик усьому суспільству. Якщо звичайний громадянин понесе покарання за порушення закону, то міліціонер — особливо. Адже якщо охоронець закону і порядку стає злочинцем — руйнується довіра до закону, держави, нищиться суспільство в самих його основах».
«Злочин у Врадіївці багатьох примушує запитувати: де шукати захист від беззаконня і жорстокості, якщо ті, хто покликані охороняти закон, самі виявляються злочинцями? У такому випадку людина має право сама встати на захист закону», — йдеться в заяві.
Церква висловила підтримку постраждалій Ірині К. та її близьким, а також — надію на духовне відродження суспільства: «За свідченням самої Ірини, молитва допомогла їй врятуватися, коли зловмисники шукали її, щоб через вбивство приховати свій злочин. А суспільство ми закликаємо до активної праці заради духовного оновлення, виправлення недоліків і помилок у нашому спільному житті».
Молитва і щира підтримка багатьох людей і сьогодні допомагають Ірині. Вона почувається краще, вже самостійно ходить по палаті. За словами її брата Геннадія, кошти на лікування продовжують збирати всім селищем. Від грошей, запропонованих міліцією, сім’я відмовилася.
За словами прес-служби управління пенітенціарної в Миколаївській області, підозрювані Дрижак і Поліщук перебивають в різних корпусах СІЗО: «Вони сидять разом з правоохоронцями, які скоїли злочини, в камерах в середньому по п’ять осіб. Вони, в основному, проводять час за переглядом телевізора».
Нині Врадіївка перебуває в якомусь заціпенінні. Місцеві мешканці розповідають, що з настанням темряви вулиці порожніють, люди бояться виходити з дому.