8 липня 2013 року на 54-му році життя помер колишній Голова Державного комітету України у справах ветеранів, депутат Верховної Ради України 1-го скликання, колишній командир розвідувально-десантної роти 783-го окремого розвідувального батальйону 201-ї Гатчинської мотострілецької дивізії, Герой Радянського Союзу, генерал-майор у відставці

ПЛОСКОНОС Ігор Миколайович.
Народився Ігор Миколайович у м. Павлограді Дніпропетровської області. Навчався у Київському суворовському військовому училищі.
З 1976 року — у лавах Збройних Сил. Закінчив Бакинське вище загальновійськове командне училище, Військову академію ім. М. Фрунзе.
З 1982 по 1984 рр. проходив службу в Республіці Афганістан у складі 40-ї Армії.
Указом Президії Верховної Ради СРСР від 15 листопада 1983 року йому присвоєно звання Героя Радянського Союзу.
Під час служби і роботи Ігор Миколайович виявив себе як чудовий військовий керівник і організатор. Перебуваючи на всіх посадах, передавав підлеглим свій бойовий досвід, а також роботи у громадських організаціях.
Глибоко сумуємо з приводу передчасної смерті Ігоря Миколайовича та висловлюємо співчуття його рідним і близьким.
Світла пам’ять про Ігоря Миколайовича ПЛОСКОНОСА назавжди збережеться у наших серцях.
Керівництво Міністерства оборони України.
***
Асоціація народних депутатів України з глибоким сумом сприйняла звістку про передчасну смерть 8.07.2013 року народного депутата першого скликання Плосконоса Ігоря Миколайовича.
У 1990 році висунутий кандидатом і обраний народним депутатом Української РСР. У Верховній Раді України був членом Комісії ВР України у справах молоді, секретарем Комісії ВР України з питань оборони і державної безпеки.
Нагороджений орденами Леніна, Червоної Зірки, медаллю «Золота Зірка», медалями, Почесною грамотою Президії Верховної Ради СРСР «Воїну-інтернаціоналісту», присвоєне звання Героя Радянського Союзу.
В політичному, громадському житті був активним учасником законотворчого процесу. Ігор Миколайович назавжди залишиться у нашій пам’яті порядною і самовідданою людиною, активним громадянином держави. Найщиріші співчуття сім’ї і близьким покійного.