Прокуратура виявила факт незаконного передання земель природно-заповідного фонду під приватну забудову в Сєдовській селищній раді Новоазовського району (Донецька область).
«Перевіркою встановлено, що в 2010 році територія заказника загальнодержавного значення «Бакаї Кривої коси» площею понад 1,6 гектара незаконно надана в оренду терміном на 49 років приватному підприємству. Згідно з проектом, землі заповідника планувалося використовувати для будівництва парково-розважального комплексу. На цій території встигли розпочати будівельні роботи, які зараз зупинені», — повідомив прокурор Маріупольської міжрайонної прокуратури з нагляду за дотриманням законів у природоохоронній сфері Володимир Теліус.
За оцінками експертів, вартість ділянки становить понад 400 тисяч гривень, а загалом територія орнітологічного заказника, який є місцем гніздування рідкісних та червонокнижних птахів, перевищує 567 гектарів. Дані про порушення занесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань із попередньою кваліфікацією «перевищення влади чи службових повноважень».