В Інституті журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка відсвяткували випускний. Довгоочікувані дипломи вручили бакалаврам, спеціалістам та магістрам. Саме з отримання цього документа в молодих людей розпочинається доросле професійне життя. На вже колишніх студентів чекають обрані робочі місця, кар’єрне зростання та нові життєві випробування.

Між тим, вони вже увійшли в історію! Щонайменше — на 75 років. Адже саме стільки зберігатимуться в навчальних архівах їхні дипломи, сказав під час вітального слова випускникам Сергій Вижва, проректор з наукової роботи університету.

До привітань долучився і Володимир Різун, директор Інституту журналістики. Своїм уже колишнім підопічним він також розповів про майбутнє поглиблення співпраці з польським університетом імені Адама Міцкевича.

Так, уже з наступного навчального року тут планують запровадити магістерську програму подвійних дипломів. Студент, який вирішить до неї долучитися, навчатиметься два роки. Половину часу він проведе в рідному інституті, а другу — в зарубіжному вузі. Після закінчення навчання випускники, які погодяться на таку програму, отримають два дипломи! Перший — український (магістра з медіакомунікації), а другий — польський (магістра журналістики та соціальної комунікації).

До того ж знання польської мови при вступі — необов’язкове. Адже на початку навчального року протягом чотирьох тижнів між закладами відбуватиметься обмін студентами: наші вирушать до  Польщі вивчати польську мову, а поляки приїдуть до нас опановувати українську. Вступати на магістратуру з медіакомунікації зможуть усі, хто має диплом освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр».

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.

Олеся Нестеряк отримала диплом магістра.

Директор Інституту журналістики Володимир Різун задоволений своїми випускниками.

Професор кафедри української мови та стилістики Олександр Пономарів та журналістка Наталія Лігачова.