Про це заявив у четвер увечері на брифінгу новий прокурор Миколаївської області Андрій Курись.
Не оминуть увагою й інформацію про дії керівників обласного УВС, викладену в так званому зверненні до ЗМІ врадіївських ґвалтівників, нібито записаному ними на мобільний телефон і розтиражованому в Інтернеті.
Текст звернення 4 липня опублікував сайт «Миколаївський оглядач». Його автори заявили, що керівництво обласної міліції змушує співробітників щомісяця «платити данину», дільничних приневолюють займатися поборами з торгівців наркотиками і самогоном, а відділ внутрішньої безпеки «продає зібрані справи злочинцям». У тексті названо імена деяких посадових осіб органів внутрішніх справ, нібито причетних до корупції.
Після цього прес-служба управління Державної пенітенціарної служби в Миколаївській області заявила, що затримані міліціонери перебувають в окремих камерах слідчого ізолятора, до того ж на території СІЗО «користуватися засобами мобільного зв’язку суворо заборонено».
Прокурор області також повідомив журналістам: його підлеглі перевіряють інформацію про можливу причетність головного лікаря Врадіївської ЦРЛ Оксани Ростової (дружини тепер уже колишнього голови райадміністрації) до фальсифікації результатів первинного обстеження потерпілої та аналізів для судмедекспертизи.
Відразу після брифінгу на головній площі Миколаєва відбувся мітинг (на знімку) на підтримку жертви злочину і жителів Врадіївки, які повстали проти міліцейського свавілля. На мітинг зібралося не більш як двісті осіб, зокрема багато політиків і журналістів.
Миколаївська область.
Фото автора.