Мітинг протесту у Врадіївці в четвер, 4 липня, розпочався раніше запланованого часу. Як розповіли кореспонденту «Голосу України» місцеві мешканці, обстановку напередодні хтось свідомо нагнітав. Багатьом жителям селища телефонували незнайомі люди і, представляючись співробітниками міліції, вмовляли на акцію не приходити. Потім поповзли чутки, нібито вже «від своїх»: готуються провокації, слід бути обачними.

Тому зранку на площі зібралося близько півтори сотні осіб. Мало не половину з них становили приїжджі: політики, журналісти, просто цікаві. Будівлю райвідділу напередодні відмили від крові і кіптяви, затягнули плівкою розбиті вікна, прибрали сміття з площі.
Приблизно за півгодини до офіційного початку мітингу по площі пройшла легка хвиля невдоволення. Жінці не сподобалося, що хтось з партійців назвав присутніх «натовпом». Поговорили про це на підвищених тонах — і мітинг розпочався сам собою. Потім виступали політики, перший заступник міністра внутрішніх справ України Віктор Дубовик.
Він намагався урезонити присутніх, запевнив, що жодних переслідувань за нещодавній штурм не буде, обіцяв детально поговорити з кожним охочим на особистому прийомі, а врадіївських міліціонерів — переатестувати найсуворішим чином. У відповідь йому кричали: «Ганьба!». У ході акції озвучили вимоги звільнити всіх співробітників райвідділу, а розслідування передати на контроль місцевої громади.
А тим часом врадіївські події спонукали голову Миколаївської облради Ігоря Дятлова скликати погоджувальну раду голів фракцій, обговорити ситуацію і прийняти рішення про подальші дії. Депутати зійшлися на тому, що назріла необхідність в уповноваженому представнику обласної ради, який міг би стати на захист прав і свобод людини від імені ради. Підбирають кандидатури, розроблюють детальне положення про статус такого радника — уповноваженого з прав людини.
Третій підозрюваний, капітан міліції Євген Д., заарештований. Усім трьом пред’явлено однакові звинувачення: зґвалтування, розбій, тяжкі тілесні ушкодження. У підозрюваних повторно, на вимогу судово-медичних експертів, взято зразки крові. Затримано і одного із заступників начальника Врадіївського райвідділу міліції, якого підозрюють у приховуванні матеріалів у справі. До речі, цю справу об’єднано у провадженні з нерозкритим злочином дворічної давнини, коли в селищі було так само зґвалтовано і побито до смерті 15-річну школярку.
А міліцейська профспілка нарешті висловила співчуття потерпілій Ірині К. на офіційному сайті МВС України.
І найголовніше. Стан жертви ґвалтівників поступово поліпшується. Лікар Ірини — нейрохірург, один з найдосвідченіших і найповажніших медиків міста, Андрій Латій задоволений результатами лікування. Через два місяці, розповів нам він, на Ірину чекає ще одна серйозна операція, яка, упевнений, також пройде успішно.
Миколаївська область.
Фото з ресурсу  https://www.facebook.com/pages/Всеукраїнський-комітет-Наступ. 
КоментарІ
За останній рік в Україні представниками різних правоохоронних органів було скоєно близько мільйона правопорушень. Таку статистику озвучив голова Громадянського конституційного конгресу Юрій Збітнєв у середу на прес-конференції, присвяченій останнім подіям у смт Врадіївка Миколаївської області. За його словами, лідери громадських організацій обурені міліцейським свавіллям, що становить загрозу життю громадян, і тому налаштовані на кардинальні зміни та акції протесту. Він пропонує не лише домогтися відставки міністра внутрішніх справ України, а й провести реформу всієї системи МВС. «Уже час перейти від України-диктатури до України громад», — наголошує Збітнєв.
Раїса Шматко, голова всеукраїнського жіночого руху «За вільну Україну», поділилися інформацією, що днями до особливо активних учасників акції протесту проти свавілля врадіївських міліціонерів приїжджав «Беркут» для «особливої» розмови. «Якщо ми не станемо на захист громади сьогодні, то за місяць-другий цих людей знищать, а справу просто замнуть», — додає лідер громадської організації.
Від недбальства міліції не менше страждають в Україні і представники національних меншини, зазначила Лариса Абрамович, голова правління МГО «Інтернаціональний союз». «Конституція таким людям обіцяє чудове життя і гарантує безпеку й захист, але чомусь правоохоронні органи її не дотримуються», — відзначила Абрамович. Також додала, що якщо міліція не може захистити народ, то народ має сам захищати себе.