Ситуація у Врадіївці, де міліціонери зґвалтували й жорстоко побили молоду жінку, продовжує залишатися в центрі уваги громадськості.
Після штурму райвідділу внутрішніх справ обуреними мешканцями селища від займаних посад відсторонено керівників обласної та районної міліції. Наказом Генерального прокурора України Віктора Пшонки звільнено прокурора Врадіївського району Сергія Мочалка.
Міністр МВС Віталій Захарченко побував у Миколаєві, де представив нового в. о. начальника облУВС Сергія Поготова.
 
У повсталому селищі відбулася оперативна нарада представників апарату МВС України й комісії, яку очолює начальник Головного штабу МВС Володимир Березан. Упродовж дня він проводив прийом жителів райцентру.
Після телефонної розмови із Президентом Віктором Януковичем, який взяв розслідування справи під особистий контроль, до Врадіївки прибув і голова Миколаївської облдержадміністрації Микола Круглов. На площі біля райвідділу міліції відбулася важка розмова з обуреним тисячним натовпом врадіївців. І їм, і Президентові було обіцяно: всіх причетних до злочину буде покарано.
У центрі подій і народні депутати від опозиції: Едуард Леонов, Андрій Парубій, Микола Катеринчук, Роман Забзалюк, які разом з Аркадієм Корнацьким, можливим кандидатом у народні депутати по місцевому округу, почали власне, незалежне розслідування. В Миколаєві, під прокуратурою області та біля будівлі УМВС, опозиційні сили провели мітинг протесту. Його учасники вимагали відставки Миколи Круглова.
Після вимоги місцевих жителів заарештувати і третього підозрюваного на впізнання до потерпілої в лікарню привезли капітана міліції Євгена Дрижака. Ірина його впізнала, після чого її стан різко погіршився. Дрижака нарешті затримали, але статус підозрюваного він одержав не відразу. Причому обвинувачення йому пред’явили тільки за двома статтями — розбій і заподіяння тілесних ушкоджень.
Наразі ситуація в райцентрі помітно стабілізувалася. Організувавши постійне чергування під міліцією, більшість місцевих жителів розійшлися по домівках.
Народний депутат України Петро Порошенко взявся особисто допомагати жертві ґвалтівників. Він зв’язався з Іриною телефоном і пообіцяв їй підтримку і допомогу. «Я не дам цю справу заговорити, бо це вже не тільки її боротьба. Винні мають бути суворо покарані», — написав Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.
Як стало відомо, після ще однієї операції, що пройшла успішно, лікарі дозволили Ірині вставати.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.
Мітинг — акція протесту під стінами адміністрації Президента громадських активістів з вимогою покарати винних у трагедії, що сталася у Врадіївці на Миколаївщині.