Індивідуальні контакти парламентарів із ВО «Свобода» та Партії регіонів існують. Про це говорила в Донецьку народний депутат України Ірина Фаріон. «Треба шукати точки дотику, щоб розбудовувати соборну українську державу. Щоб не протиставляти Схід Заходу. Бо насправді це — просто географія», — сказала депутат про зустріч із гірниками донецької шахти імені Засядька, де політик побувала на запрошення народного депутата Юхима Звягільського (Партія регіонів).

— Коли депутат із Донецька, який ніколи не говорив українською мовою, виходить на трибуну і говорить українською, — я його обов’язково потім шукаю і дякую. Тому що знаю: йому, напевне, складно було це зробити. Не вникаючи в мотивацію, просто розумію, що тут треба підтримати. Але зброя стрілятиме тоді, коли нею користуватися. Мова стане красивою тоді, коли вона буде допрацьована у парламентському мовленні. Тому ми всіляко заохочуємо це, — пояснила народний депутат.

За словами Ірини Фаріон, індивідуальне спілкування із колегами з протилежного політичного табору поки що не привело до спільної підготовки законопроектів. 

Зустріч, де народний депутат презентувала свою монографію «Мовна норма: знищення, пошук, віднова», пікетували політичні супротивники — представники Комуністичної партії та деяких інших організацій. Близько тридцяти осіб стояло із гаслами та прапорами біля входу до готелю, де відбувалася презентація, а ще одна група ідейних опонентів «Свободи» прорвалася до зали засідань. Пристрасті вгамувала міліція.

Ліна КУЩ.

Народні депутати Ірина Фаріон та Михайло Блавацький під час зустрічі в Донецьку.

Фото автора.