Таку лаву здали в експлуатацію на державному підприємстві «Вугільна компанія «Краснолиманська» (Родинське Донецької області). 
Особливість ділянки в тому, що потужність пласта, який відпрацьовується, становить понад три метри. Для порівняння: на інших донбаських шахтах пласти сягають від 0,8 до 2,5 метра. Попередню лаву, яка вводилася в експлуатацію в 2007 році, гірники відпрацювали в березні цього року, тому нова лава для вугільного підприємства означає нову перспективу. Більша частина обладнання, яким оснащено виробку, — українського виробництва.
Вугільне підприємство є рентабельним і не отримує державної підтримки із бюджету. 
У шести кілометрах від діючого головного промислового майданчика шахта споруджує новий блок — «Краснолиманська-Глибока» — з проектною потужністю три мільйони тонн вугілля на рік. Ділянка, на якій розташована нова шахта, визнана найперспективнішим родовищем вугілля в Україні. А в день запуску лави колектив відсвяткував видобуток мільйонної тонни палива з початку року.
Символічну брилу вугілля видали на-гора бригадири гірників Олександр Гінт та Григорій Хомко. За словами першого заступника міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Поповича, «Краснолиманська» — перша державна шахта, яка цього року видобула мільйон тонн палива. Торік тут видали на-гора 2 мільйони 237 тисяч тонн вугілля, пройшовши майже дев’ять кілометрів гірничих виробок.
Донецька область.